2017/06/22

Japonca Sebzeler

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !

Japonya'da birçok sebze var ama sadece Japonyada yetişenlerde bulunmaktadır.
Japonya'da yetiştirilen sebzeler diğer ülkelerinkinden tadları biraz değişik olabilir, çünkü Japonya'nın toprakları çok nemlidir. Etrafı okyanus ile çevrili olan bu ülkede yazları yağış çok kışları kuru soğuk olduğu için birçok bitkinin yetişmesi ve tanı biraz değişik oluyor.

Sebzeler

Domates   : Tomato  : トマト

Salatalık   :    Kyuuri  :  きゅうり

Soğan      :    Tamanegi :  玉ねぎ 

Şalgam   :     Kabu    :  かぶ 

Patates :   Jagaimo :  じゃがいも 

Biber   :    Pi-man : ピーマン

Lahana :  Kyabetsu  :  キャベツ

Marul  :   Retasu  :  レタス

Havuç :  Ninjin  :  にんじん  

Patlıcan  :  Nasu : なす

Yeşil soğan :  Negi : ねぎ 

Fasülye :  Ingen : いんげん  

Sarımsak : Ninniku : にんにく 

Mısır  :  Toumorokoshi : とうもろこし 

Kabak : Kabocha : かぼちゃ 

Turp :  Daikon : 大根 

Ispanak  :  Hourennsou : ほうれん草 

Brokoli : Burokkori- : ブロッコリー 

Lotus kök : Renkon : れんこん 
(Bu sebze Genel olarak Japonyada yetişir) 

Mantar :  Kinoko : きのこ 


Sebzelerin yanındaki Japoncaya tıklarsanız o sebzenin fotografı görünür.

Author:

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright ©2016 Japonya Rehberi (日本案内サイト) • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger