2017/02/18

Japonya [Akita] Rehberi

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Japonya [Akita]


Akita (秋田 県, Akita-ken), Kuzey japonya sahillerindeki büyük bir şehirdir. Akita'nın başlıca turistik yerleri arasında dağların ve denizin doğal güzelliği, kaplıcalar ve Japonya'nın en ilginç samuray bölgelerinden birini koruyan Kakunodate kasabasına sahiptir.













[Nyuto Onsen]




Nyuto Onsen, doğu Akita Caddesi'ndeki dağların onsen ryokanının bir koleksiyonudur. Alanı sekiz riyoonunda bulunan kaplıca banyoları için bilinir ve bazıları oldukça geleneksel ve rustiktir. 300 yılı aşkın bir geçmişi olan Tsurunoyu, Nyuto Onsen'in en eski ve en ünlü hanındır.

Nyuto bölgesindeki kaplıca sularının bulunduğu bölge sisli ve bulutlu olur buda muhteşem bir görüntü ile rahatlamanın keyfini çıkarır. Nyuto Onsen'deki tüm kaplıca banyoları ryokana aittir ve konuklara yalnızca belirli saatlerde ve küçük bir giriş ücretine karşı günboyunca beklemek zorunda kalmazlar. Ryokanların çoğunda karma cinsiyetteki açık hava banyoları bulunur ve bunların hepsinde de çeşitli cinsiyet ayrımı yapılmış banyo bulunur.

Towada-Hachimantai Ulusal Parkı'nın bir parçası olan Nyuto Onsen, pitoresk kaldera gölü Tazawako'nun, Japonya'nın en derin gölünün üzerindeki dağlara 30 dakikalık bir otobüs yolculuğu mesafesindedir. Tazawako ve Nyuto Onsen çevresindeki diğer birkaç kaplıca kasabası ve yürüyüş parkurları da bulunmaktadır.

Konuklar, geceleri misafirlerine, Nyuto Onsen'deki yedi ryokanın hamamına giriş yapmalarını sağlayan ryokanlarında 1550 yenelik Yumeguri Pass bileti satın alabilirler. Geçişin "hafif" bir versiyonu 510 yen için mevcuttur ve seçtiğiniz bir banyoya erişim sağlar. Geçiş sahipleri için bir servis otobüsü, her ryokanı 1-2 saatte bir bağlar (rezervasyonlar en az bir saat önceden yapılır).

Komakusa otobüs durağında (35 dakika, 620 yen) ininiz (düzenlemeler önceden yapılmalıdır). Arabayla gelirseniz, her iki hanın önünde ücretsiz otopark mevcuttur.

Magoroku ve Kuroyu Onsen'e ulaşmak için otobüsü son durağına, Nyuto Onsen'a, vardıktan sonra  sırasıyla her ryokana 10-15 dakikalık bir yürüyüşle çıkılır. Kuroyu Onsen, düzenlemeler önceden yapılırsa, Nyuto Onsen otobüs durağından kalkan konukları alacaktır. Araba ile gelirseniz, her ryokanın yakınında ücretsiz otoparklar bulunur.

Author:

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright ©2016 Japonya Rehberi (日本案内サイト) • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger