2017/02/02

Japonya [Aomori] Rehberi

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Japonya [Aomori]

Aomori Bölgesi'ndeki Aomori Şehri (青森), Japonya'nın ana adası olan Honshu'nun en kuzeydeki başkentidir. Bu liman kenti, feribotla Hokkaido'ya giden ana çıkış noktası olmuştur,Araba feribotlarının ana limanı olmaya devam etse de, Seikan Denizaltı Demiryol Tüneli'nin açılması ve ucuz uçuşların başlaması ile sefer sayısını azaldı ve birçok gezgin şimdi şehri tamamen ziyaret edilmez hale geldı.Aomori muhteşem Nebuta Matsuri yaz festivaliyle ünlüdür.

Nebuta Matsuri (Nebuta Festivali) 


Aomori Eyaleti civarındaki kasabalarda düzenlenen bir tür Tanabata ilişkili yaz festivalidir. Bu festivallerden en büyüğü Aomori Şehrinin her yıl 2 ila 7 Ağustos tarihleri ​​arasında düzenlenen Nebuta Matsuri'dir. Festivalin en önemli noktası büyük taiko davullarının müzisyenlerin ve dansçıların çevrelediği fener yüzenlerin geçit töreni. Nebuta Matsuri, Akita'nın Kanto Matsuri ve Sendai'nin Tanabata'sı ile Tohoku Sandai Matsuri'yi (Tohoku Bölgesinin Üç Büyük Şenliği) oluşturuyor.

Yerel ekipler, festivalin iki düzine şamandırasında, bir tel çerçeve üzerine boyalı ve tohumlu kağıttan yapılmış ve yüzyıla dizayn etmek ve inşa etmek için bir yıl sürüyor. Dokuz metre genişliğinde ve beş metre yüksekliğindedirler.


Festivalin her gecesinde, geçit töreni öğleden sonra yapıldığı son gün (7 Ağustos) hariç, şamandıra, geçit töreni için Aomori kentinin sokaklarında gezdirilir. Şamandıralar insan gücü ile sokak boyunca itilir, ileri-geri dokumalar yapar ve kalabalık için dönerler. Her şamandıraya, Taiko davulcuları, flüt ve el zillerindeki oyuncuların yanı sıra, yerel ağzında haneto denilen, "Rassera, Rassera" yı dile getiren yüzlerce dansçı ekibi dans yaparak eşlik ediyorlar.

Bilet Pia ve mağazalardan temin edilebilen ayrılmış koltukların yanı sıra yaklaşık üç kilometre uzunluğundaki geçit yol boyunca bir çok sayıda serbest oturma yeri mevcutur. Geçit törenine katılmak teşvik edilir ve insanlar dansa katılmak için her taraftan gelirler. Bu dansa katılabilmek için tek şart var, bakkallardan veya dükkanlarda yaklaşık 7000 yen karşılığında satın alınabilecek veya şehir çevresindeki kiralık dükkanlardan yaklaşık 3000 yen karşılığında kiralanabilen geleneksel haneto dans kostümünü giymek zorundalar.


Festivalin ilk iki gecesinde törenler biraz daha küçüktür, fenerin şaşkınlığının sadece üçte ikisi katılır. Bununla birlikte, 4 Ağustos - 6 arasındaki gecelerde geçit törenleri dolanıyor ve her şamandıra bir görünüm katar. Festivalin son gününde öğleden geçit töreninde yüzücüler de teknelere konulmadan ve akşam körfezin etrafında yelken açılmadan önce tüm yüzdürüler gösterilir ve rıhtımda iki saatlik bir havai fişek gösterisi ile şenlikler biter.


Şehrin kıyısındaki ASPM binasının yanındaki Rassera Land festivalinde çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Festival şamandıraları, gün boyunca Rassera Land'de bulunmakta ve ziyaretçilerin onları yakından kontrol etmeleri, resim çekmeleri ve bazı tasarımcılar ve inşaatçılarla buluşmaları önerilmektedir. Ayrıca ASPM'de yapılan şenlik ve dans gösterilerinin yanı sıra yiyecek ve festivale yönelik ürünler satan satıcılar da bulunmaktadır.



Japonya [Hokkaido] Rehperi

Author:

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright ©2016 Japonya Rehberi (日本案内サイト) • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger