2016/12/24

Japonya [Hokkaido]Rehberi

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Japonya [Hokkaido] Rehberi




Alani 83,424.31km²
ortalama nüfüsü 5,377,000 


Hokkaido , Japonya'nın dört ana adasının en kuzeyinde ikinci sırada yer alır. Yaz aylarında ülkenin diğer bölgelerinde olduğu gibi sıcak ve nemli olmazken, hava kışın sert ve çok yağışlı olur.
Bozulmamış doğasına sahip olan Hokkaido, soğuk mevsimlerde kayakçı ve snowboardçu, yürüyüşçü, bisiklet sporu ve kampçıları Haziran'dan Eylül'e kadar birçok açık hava sevenlerin ilgisini çekmektedir.

Sapporo Kar Festivali ve Mombetsu Buz Suyunları Festivali kışın yapılır. Yaz aylarında, Furano Lavanta Festivali'nin yanı sıra, her kasabasın kıyısında liman festivalleri yapılır nedeni ise iyi balık yakalamak ve güvenli balık tutmak için dua edilir. Hokkaido 1.200'den fazla festivale ve yıl boyunca düzenlenen etkinliklere sahiptir.



Hokkaidou - Hakodate(函館)



Hokkaido'nun güneybatısında ve Tsugaru Boğazı'na bakan Hakodate, 19. yüzyılın sonunda yabancı ülkelerle ticaret için liman kenti olarak gelişmiş ve Seikan Tüneli tarafından Hokhadeyi Honshu'ya bağlayan bir geçittir. Tren istasyonunun yakınında, 360'tan fazla tezgahın sıkıca bir araya getirildiği körfez pazarı, taze yakalanan kalamar, tarak, somon yumurtası, Atka uskumru ve birçok başka taze balık ve kabuklu deniz ürünü ile alışveriş yapabilirsiniz. Beş dakikalık bir yürüyüşle, Aomori'yi Hokhaden ile Hokkaido'ya bağlayan Mashu-maru Anıtı Gemisi adlı Seikan Boğazı feribotuna demir atabilirsiniz. Limanın çevresindeki manzarada bir çok turistin ilgisini çekmektedir. Motomachi çevresindeki bölge, önemli bir kültürel mülk olan Hakodate eski halk salonuna, çay salonunda Hakodate Rus Ortodoks kilisesine sahip olan eski İngiliz Konsolosluğuna ev sahipliği yaparak, Japon ve Batı kültürlerinin uyumlu bir karışımını sürdürüyor. Hakodate Limanı'na bakan sahildeki güzel tasarıma sahip kırmızı tuğla depolar, hediyelik eşya dükkanları ve Hakodate bira salonu gibi birçok alışveriş merkezi bulunmaktadır.




Japonya [Aomori] Rehperi

Author:

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
This is the last post.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright ©2016 Japonya Rehberi (日本案内サイト) • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger