2017/04/18

Japonca [Yemek]

Share On Facebook ! Tweet This ! Share On Google Plus ! Pin It ! Share On Tumblr ! Share On Reddit ! Share On Linkedin ! Share On StumbleUpon !
Japonya'nın damak zevki bizler için baya tuhaf olabilir.Çünkü Japonlar genellikle deniz ürünleri ile yemek yapmaktadır.Hertarafı deniz ile kaplı olduğundan her türden balık yakalanmaktadır ve bunların genelini yemek yapıp afiyetle yiyorlar. 
Herkesinde bildiği gibi Japonya'nın en ünlü şeylerinden biride "Sushi"dir. Sushi genellikle birçok balık türünü ince dilim haline getirip pilav (Kome)nın üzerine koyup yenilir, bunada "Sashimi" denir. Ama alışık olmayan biri yiyerse pekte hoşuna gitmeye bilir çünkü çiğ balık olduğundan miğdenizi bulandıra bilir.

 Yemek hakkında

1. Restoran nerede var ?
 Resutoran dokoni arimasuka ?
レストラン何処にありますか?

2. Bu yemeğin içinde ne var ?
Kono ryourino nakani naniga haitte imasuka ?
この料理の中に何が入っていますか?

3. Bol acılı olsun 
 kekkou karaku shite kudasai
結構辛くしてください

4.Bu çiğmi ?
 Kore nama desuka ?
 これ生ですか?

5. Az pişmiş olsun 
Sukoshi karuku yaite kudasai
少し軽く焼いてください

6. Çok pişmiş olsun 
Tsuyomeni yaite kudasai
強めに焼いてください

7.  Bunun içinde domuz eti varmı ?
Koreno nakani butaniku haitteimasuka ?
これの中に豚肉入っていますか?

8. Karnım aç
Onaka sukimashita
お腹空きました

9. Karnım doydu
Onaka ippaidesu
お腹いっぱいです

10. Afiyet olsun 
Itadakimasu
いただきます

11. Yemek bittikten sonra ise '' Gochisou samadeshita'' diyerek yemekten kalkılır.
                                         ごちそうさまでした

Author:

«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright ©2016 Japonya Rehberi (日本案内サイト) • All Rights Reserved. Distributed By Blogger Templates
Template Design by BTDesigner • Powered by Blogger