Japonya'da birçok sebze var ama sadece Japonyada yetişenlerde bulunmaktadır.
Japonya'da yetiştirilen sebzeler diğer ülkelerinkinden tadları biraz değişik olabilir, çünkü Japonya'nın toprakları çok nemlidir. Etrafı okyanus ile çevrili olan bu ülkede yazları yağış çok kışları kuru soğuk olduğu için birçok bitkinin yetişmesi ve tanı biraz değişik oluyor.
Sebzeler
Domates : Tomato : トマト
Salatalık : Kyuuri : きゅうり
Soğan : Tamanegi : 玉ねぎ
Şalgam : Kabu : かぶ
Patates : Jagaimo : じゃがいも
Biber : Pi-man : ピーマン
Lahana : Kyabetsu : キャベツ
Marul : Retasu : レタス
Havuç : Ninjin : にんじん
Patlıcan : Nasu : なす
Yeşil soğan : Negi : ねぎ
Fasülye : Ingen : いんげん
Sarımsak : Ninniku : にんにく
Mısır : Toumorokoshi : とうもろこし
Kabak : Kabocha : かぼちゃ
Turp : Daikon : 大根
Ispanak : Hourennsou : ほうれん草
Brokoli : Burokkori- : ブロッコリー
Lotus kök : Renkon : れんこん
(Bu sebze Genel olarak Japonyada yetişir)
Mantar : Kinoko : きのこ
Sebzelerin yanındaki Japoncaya tıklarsanız o sebzenin fotografı görünür.
SHARE
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder